SZKOLENIA DLA BARISTÓW

Kurs alternatywnych metod

Czas, temperatura, turbulencja…

… a także kawa, metoda, woda, filtry i wiele innych. To rzeczy, które wpływają na to jak zaparza się kawa. Im dalej w las tym ciemniej, ale mamy dobre mapy, które pokierują uczestników kursu wprost do dobrej kawy.

Zakres tematyczny kursu na poziomie podstawowym

  • 1.Kawa jako surowiec

  • 1.1. Różnorodność gatunków
  • 1.2. Różne odmiany botaniczne
  • 1.3. Metody obróbki i wpływ na kawę
  • 1.4. Zasady przechowywania
  • 2. Wytyczne przy zaparzaniu

  • 2.1. Czas zaparzania
  • 2.2. Temperatura
  • 2.3. Turbulencja
  • 2.4. Rodzaje filtracji
  • 2.5. Grubość mielenia
  • 2.6. Jakość wody
  • Metody zaparzania

  • Chemex
  • drip
  • aeropress
  • kawiarka
  • ekspres przelewowy
  • Informacje o kursie

    Maksymalna ilość osób w grupie: 3
    Koszt: 800 zł brutto/os (masz grupę 3 osób? napisz w sprawie zniżek!)
    Czas trwania: 6 godzin
    Jak się umawiamy? Napisz do nas – damy znać czy zbiera się jakaś grupa, której brakuje osoby (#zniżki) albo zapisz się na indywidualny kurs.

    Kontakt

    Adam Przybyłek
    szkolenia@czarnydeszcz.pl
    789 057 046